Skripal, voedselvergigtiging of zenuwgas?

Een oude overgelopen dubbel spion uit Rusland gaat op 4 maart met zijn dochter een biertje drinken in The Mill pub. Daarna gaan ze naar restaurant Zizzi. Om 16.15 GMT worden vader en dochter bewusteloos gevonden in een park. Zij zijn besmet met, zoals later blijkt een dodelijk zenuwgas, Novichok genaamd. Ze worden beide naar het ziekenhuis gebracht. De volgende dag is het wereldnieuws. De twee sterven niet.

Ongerijmd verhaal

We hebben het hier over een spion. Een huichelaar, een overloper een landverrader dus. Voordat hij en zijn dochter bewusteloos gevonden worden in het park, worden en het Zizzi restaurant fotos gemaakt. Deze fotos verschijnen direkt in de pers. De politie heeft dus prive fotos van het fototoestel van Skripal gehaald en deze aan de pers gegeven.
Skripal wordt bewusteloos gevonden in een park. Het was meteen duidelijk. Geen voedsel vergiftiging, geen ongeluk, geen zelfmoord maar vergiftigd. Petje af voor de hulpverleners.
De aanslag wordt zelfs binnen een dag wereldnieuws, dit terwijl niks officieel was onderzocht. Even ter vergelijk, als de Amerikaanse journaliste in Turkije wordt vermoord, nadat ze had ontdekt wie wapens lever aan ISIS, kwam ze totaal niet in het nieuws.
Nogmaals, het gaat om een oude nietszeggende spion die al bijna tien jaar in de Engeland woont.
Later bleek het te gaan om Novichok, een dodelijk zenuwgas, ook voor de helpers en omstanders. Wonderbaarlijk hadden omstanders en hulpverleners geen last kregen van het dodelijk zenuwgas. Dat uiteindelijk niemand sterft aan een dodelijk zenuwgas is wonderbaarlijk.
De politie doet er nu alles aan om de daders te vinden. Duizenden uren video beelden van de omgeving worden bekeken. Honderden mensen geinterviewd. Later bleek hij gewoon thuis vergiftigd te zijn. Een dom een nutteloos onderzoek dus.

De Feiten

De Vragen

Herken Patronen

Het media circus is het belangrijkste. Wie de heer Skripal is, over zijn verleden en waarom de Russen hem uberhaupt dood zouden willen zien is geen thema. Het gaat om Rusland. Feiten zijn niet belangrijk, net zoals commentaar van deskundigen. Nee het zijn de Russen. Als je als beginnend rechercheur een onderzoek zo zou uitvoeren zou je carriere al zijn afgelopen, voordat hij uberhaupt was begonnen.
We hebben hetzelfde gezien bij de MH17, 911, Pim Fortyun etc. Direkt wordt een dader genoemd, aktie ondernomen en het onderzoek wordt stilgelegd. Kritische vragen worden niet gesteld. En deskundigen mogen niet op tv. Youtube videos worden verwijderd.


Niet op TV

Docu

De Geheimdiensten

Stel de geheimdiensten zitten achter deze aanslag. Hoe gaat dan e.e.a. in zijn werk. De geheimdienst zet hiervoor hiervoor een buitenlandse geheim agent in. Als het misgaat kan deze het land verlaten en loopt het onderzoek dood. Het gebruik van een Engelse geheim agent zou fataal zijn in zo'n situatie.
Om het verhaal een beetje body te geven zijn er foto's nodig en die worden dan ook vlak voor gemaakt in restaurant Zizzi.
Het kan ook zijn dat Novichok virus niet goed geprepareerd was en dat daarom niemand is gestorven.
Het kan ook om een hoax gaan. Daarom wachten we nog altijd op bewijsfoto's.

footer.jpg
GIFCreator.gif