Münster: Terroristische aanslag?

Een volkswagenbus rijdt in op een terras. Twee doden en tientallen gewonden. De dader pleegt vervolgens zelfmoord in de auto. De dader was een Duitser met een psychisch probleem ene Jens Alexander R. Hij geloofde in complot theorien.

Ongerijmd verhaal

Probeer het maar eens: Na een ongeluk, met een airbag in je gezicht (of haperde deze?) je pistool zien terug te vinden en dan jezelf met 1 kogel direkt om het leven te brengen. Aanwezigen hebben geen schot gehoord. Ook de Nederlandse getuige heeft geen schot gehoord.
De Volkskrant schrijft dat mensen een schot hoorden. De bron van deze melding is onbekend en tot nu toe dus NEP.
De mensen die zichzelf tussen het verwrongen terrasmeubilair in veiligheid kropen, hoorden de gesmoorde knal.
Wel hebben meerdere getuigen twee mensen uit de camper auto zien wegrennen. Daarom zijn er ook direkt grenscontroles uitgevoerd tussen Nederland en Duitsland, zijn er op autobahnen controles uitgevoerd, steden afgesloten en zijn er personen gearresteerd.

De Feiten

De Vragen

Alles is bekend over Jens. Te verifieren is er niks, niemand kent zijn achternaam.

Herken Patronen

Zelfmoord en moord hebben niks met elkaar te maken. Dagelijks plegen meerdere mensen zelfmoord. Echter de Duitse politie doet voorkomen dat het logisch is dat een labiele zelfmoordenaar ook andere mensen zal vermoorden. Nader onderzoek is niet nodig.
Dit is een wederkerend patroon bij aanslagen in Duitsland. Bij aanslag op de kerstmarkt in Berlijn ging het compleet verkeerd. Omstanders hebben gefilmd dat het hier om een hoax ging en dat het geheel in scene was gezet. Dit leidde tot het ontslag van het hoofd van de politie in Berlijn.


De Geheimdiensten

Stel de geheimdiensten zitten achter deze aanslag. Hoe gaat dan e.e.a. in zijn werk. Of ze gebruiken een geheim agent uit het buitenland, of ze zoeken eerst naar een persoon die past in het profiel van de dader. En boze mensen met een (tijdelijk) zwakke gesteelijke gesteldheid en regelmatig een psychiater bezoeken zijn dan altijd als eerste aan de beurt. Zoals we zagen bij de moord op minister Els Borst, het neerstorten van de German Wings toestel, de Aurora bioscoop shooter en de vele school shootings, ja altijd hetzelde scenario.
Na de daad wordt er met tussenpozen belastende informatie verspreid. Dit is om de lezer af te leiden van de daad zelf, die dan ook niet wordt onderzocht.

CODE 666 wederom gebruikt


  • Het nummer "666" is te lezen op de kentekenplaat van de Volkswagen bus. Deze code wordt bij vele aanslagen gebrukt om de geheimdiensten te informeren dat het om een false aflag operatie gaat.
  • Twee dagen na de aanslag verkondigd Volkswagen aan dat hun topman Matthias Müller om geheime redenen ontslag neemt.
  • footer.jpg
    GIFCreator.gif